Miért éppen Los Angeles?

Los Angelesbe költözésem története, Hol élek most?

Mivel Los Angeles sok magyar számára egy érdekes város, ezért ebben a cikkben azt szeretném megosztani veletek, hogy miért jöttem Los Angelesbe, hogyan maradtam ott három évet és hol élek most.

 

Miért választottam Los Angelest?

 

Három évet éltem Los Angelesben, amely az eddigi leghosszabb külföldi városban töltött időm volt. Számomra Los Angeles mindig is érdekes volt elsősorban azért, mert érdekelt a zene, mozi és sztárvilág. Továbbá tinédzser és késő húszas éveimben voltak színészettel kapcsolatos aspirációm, ezért szerettem volna Hollywoodban a legjobbaktól tanulni. A zenéért mindig is oda voltam és showtáncban is szerettem volna tovább képezni magam és ilyen területen is dolgozni klubokban, mely végülis részben sikerült is eddig. Tehát szumma szummárum a szórakoztatóipar vonzott Los Angelesben elsősorban, valamint nem szeretnék még megfeledkezni Santa Monica, Venice Beach és Malibu Beach-ről sem, melyeket mai napig imádok. 

Ottmaradásom története és a kezdetek

 

Mikor kijöttem Los Angelesbe 2018 tavaszán nem volt olyan tervem egyáltalán hogy ittmaradjak, az viszont tervben volt, hogy visszajöjjek. Azonban turistaként történő tartózkodásom alatt megismerkedtem a mostani férjemmel, melynek eredményeként beadtam a zöld kártyát, melyre még mindig várok és meglátjuk hogy és mint lesz. A kezdetekre vegyes érzelmekkel gondolok vissza. Nagyon magánjellegű dolgokba most nem mennék bele, de annyit mindenképp el kell mondanom, hogy az anyagiak és a lakástalálás több mint egy évig tartó nehézség volt, de inkább közelebb a két évhez. A koronavírus kitörésével, azaz 2020 márciusától tudtunk végül egy apartmanban hosszabb távon maradni, West Hollywoodban, ami tökjó mert West Hollywoodban élni vágyam volt egy ideig. A lakásunk a Sunset Boulevardnál volt. Normál esetben jó kis élet van arrafelé, de sajnos a covid inkább csak a ricsajt és az utcán élők számát növelte. 2021 tavaszán pedig otthonnal kapcsolatos változások is történtek. 

 

Hol élek most?

 

A párom sok sok évvel ezelőtt sok sok éven át San Diegoban élt és ezért ott kialakult már egy klientúrája ügyvédként is továbbá a baráti köre is elsősorban ott található. Ezért is volt már sokszor szó arról, hogy amikor majd az élet úgy hozza San Diegoban kötünk ki, legalábbis ő biztosan. 2021 áprilisában a sors úgy hozta, hogy épp a San Diegoban található Mission Bay környékén furikáztunk ami nem messze van Pacific Beach-től, ahol is a párom legjobb barátjánál voltunk épp látogatóban. Kocsivezetés közben a párom megpillantott egy táblát kiadó lakásról, amit rögtön meg is tekintettünk és San Diego egyik legszebb kilátásával találtuk szembe magunkat. Arról nem is beszélve, hogy a lakás kétszobás és körülbelül anyagilag ugyanott vagyunk vele, mint a Hollywood-i studiólakással, ahol akkor még éltünk. Végül ki tudtuk bérelni ezt a lakást San Diegoban és hát május közepétől itt élünk.

 

Mi a helyzet a Hollywood-i tervekkel? Élnék-e még ott?

 

Talán a beszélgetés legérdekesebb pontjához most érkeztünk el, hiszen az eddigi Los Angeleshez kötődő vágyaimról és azok változásáról eddig még nem szóltam. Erről most annyit mondanék, hogy amióta az USA-ba jöttem 2018-ban tényleg tömérdek mennyiségű víz folyt le a Dunán és bizonyos elképzelések azóta vagy nem léteznek vagy letisztultak ami valahol jó is, mert nem lehet egyszerre ezer célt megvalósítani, mint tudjuk.

Mikor Hollywoodba jöttem voltak mind szerepléssel, showtánccal, modellkedéssel, színi tanulmányokkal valamint forgatókönyvírással kapcsolatos aspirációim. Hmm...Nem is olyan kevés gondoljátok ezt biztosan sokan. És igen ez valóban nem kevés. Azóta leginkább a tánc és a modellvonal az amit erőteljesebben érzek, mert abban már tapasztalatom is több van és emiatt is utóbbi területeket kiegészítve a mozgásoktatással elérhetőbbnek érzem. Viszont a lényeghez az is hozzátartozik, hogy a tánc, modell és mozgásoktatás vonalhoz nem szükséges az, hogy minden áron LA-ben legyek. Los Angeles több lehetőséget nyújt, mint San Diego - még ilyen területen is- ez kétségtelen, de a két város egyrészt nincs messze egymástól, másrészt pedig San Diegoban van egy jó kis tánciskola amit el fogok tudni végezni Kaliforniában letelepedettként viszonylag olcsón, úgyhogy nem lesz az itt töltött idő sem haszontalan. Ennyit a tervekről!

Élnék-e Hollywoodban még egyszer? Erre most nem érzem, hogy igent tudnék mondani. Ha az a kérdés, hogy élnék-e Los Angelesben, akkor viszont már más a válaszom, hiszen a nagy kedvencek, azaz Santa Monica, Venice Beach és Malibu Beach is ott vannak és, melyek ugyan hiányoznak már most is valamennyire, de azért álmatlan éjszakáim sincsenek a hiányuktól még egyelőre. Tehát szumma szummárum San Diego most szuper nekem, aztán a helyzet szerintem fog még változni, mert végállomásnak nem érzem a várost.

Te is vágysz Los Angelesbe? Miért szeretnél odamenni vagy ott élni, ha igen? Milyen egyéb kérdéseid vannak Los Angelessel kapcsolatban, amiről szívesen olvasnál egy cikket?