Kedvenc spanyol munkáim I.rész - 8 óra munka és 8 óra szórakozás (2 az egyben)

TOP 10-es spanyol munkák lista - 3 bulis munka a Baleár-szigeteken - #Ibiza, #Mallorca,

Sokszor vagyunk úgy fiatalon és talán még nem túl fiatalon is, hogy úgy otthagynánk a magyarországi hideg hétköznapokat és kiruccannánk a tengerpartra akár hónapokra is. Általában ilyenkor Spanyolország még konkrétabban a spanyol szigetek egyike populáris desztináció szokott lenni. Mivel leleményes és biztonságra törekvő magyarként nem szeretünk pénz nélkül maradni a tengerparti kalandok közepette ezért a spanyol munkák egy sokak által kérdezett téma szokott lenni, úgyhogy ebben és a következő posztban - mint Spanyolországot is megjárt utazó - szeretném megosztani veletek a kedvenc spanyol munkákról szóló 10-es listámat

A mai posztban a 10-es listámról 3 olyan munkát szeretnék bemutatni, melyből kettő talán inkább honos a Baleár szigeteken, mint a Kanárin. A Baleár-szigetek részét képezi a sokatok által ismert Ibiza és Mallorca, míg a szintén híres Gran Canaria és Tenerife a Kanári-szigetek két legnagyobb szigete. Ibizán a nyári munkák fizetései nettó 800 és 1000 euró között mozognak borravaló nélkül és sok esetben a munkáltató biztosít szállást is.

Azonban fizetésekre külön kitérek az egyes munkáknál is, mert az a munka tipusától függően változhat értelemszerűen.

 

1. PR és VIP HOSZTESZ 

Ebben az esetben orientálódjunk Európa egyik partifellegvára, azaz Ibiza felé, ahol a szórakozó helyek, bárok és éttermek megannyi hoszteszmunkát kínálnak. A Pacha brand bizonyára már valamenyiőtök számára ismerten cseng, mivel ez a neve az egyik legközkedveltebb szórakozóhelyláncnak. A Pacha Group már jópár más nevű szórakozóhelyet is tulajdonol, melyek igen gyakran keresnek pr-osokat és VIP hoszteszeket, ami nem szól másról mint az adott szórakozóhely arcának lenni. Az adott szórakozóhely arcának lenni munkakör pedig elég széles spektrumú lehet, de mindenképp olyan tevékenységek a pozíció részét képezik, mint üdvözölni a vendégeket, beszélgetni velük, szépen megjelenni és ezáltal forgalmat generálni. Utóbbi nyilván inkább a VIP hosztesz munkakörét írta le, ugyanis a pr-os, aki ugye jegyeket ad el a szórakozóhelyekre, ő elsősorban előzetesen az arca a klubnak azáltal, hogy bevonzza a túristákat a helyre szórólapok és kommunikáció segítségével. A PR, illetve a VIP hostess munka általánosságban 30 és 50 euró között fizet, melyből meg lehet élni akkor is, ha a szállást a munkaadó nem állja, amennyiben tudsz egy olyan apartmant találni, amiért nem egyedül fizetsz. 

2. GOGÓ ÉS DISZKÓTÁNC

Hozzám hasonló táncoslábú és zenét imádó magyar társaim figyelmébe ajánlom a spanyol táncos munkákat, gondolok itt elsősorban a diszkó illetve gogó táncos munkákra.

Ebben az esetben már kiemelném Mallorcát is Ibiza mellett természetesen, mely a pandémia előtt megannyi szórakozóhelyi táncos munkával szolgált odautazó csinos és táncolni kedvelő lányoknak és akár fiúknak is. Mallorca esetében két helyet meg is említenék, ahol szoktak lenni tánccal kapcsolatos lehetőségek, ezek pedig a Bierkönig és a Megapark. Amennyire tudom a fizetés úgy történik, hogy van egy fix órabér + borravalót is lehet keresni ezen felül.  A táncos fizetés esténként 50 és 70 euró között mozog, mely általában a borravalót is tartalmazza.

Ibiza esetében pedig a Pascha Group-on túlmenően -ahol táncosmunka mindig volt – kiemelném a Zoo Projectet, mely egy spirituálisabb szellemű hely és szintén szokott táncosokat keresni.

A következő videó egy közel egy órás felvétel, ami a Zoo-ban készült:

https://www.youtube.com/watch?v=9BxebIeBrG0

 

3. BÁRPULTOS

 

Az utolsó ajánlatom, amely a bárpultos munkalehetőség az már természetesen a Kanárin is található nagy mennyiségben. Azonban a Baleár-szigeteki szórakozó helyek nagy számban keresnek bárpult mögött dolgozókat a nyári főszezon miatt, ami talán anyagilag is izgalmasabb lehet a Kanári szigeteknél, bár Tenerife még érdekes célpont lehet itt szintén. Bárpultos munka 2021-ben is akad szép számmal a buliszigeteken, melyre ez a Nikki Beach-i 2021-es álláslehetőségekről szóló cikk is bizonyiték. Ibizával kapcsolatos fórumon kb 1500 eurós havi bárpultos fizetésről számoltak be emberek.

Tarts velem a következő posztban, ahol további 7 spanyol munkát osztok majd meg, melyek rendkívül populárisak a Kanári-szigeteken is.

 

Egyebek mellett az egyik fő-fő különbség a Baleár és a Kanári szigetek között, hogy a Baleár-szigeteken a főszezon az a nyár, tehát a téli szezon kb. halott, ami állásnélküliséget fog jelenteni a turisztikában mint tudjuk. Ezzel szemben a Kanári-szigeteken a szezon egész év, ami pénzkeresés szempontjából némi megnyugvással szolgál. Ettől függetlenül a fentebb ismertetett bulisabb munkák esetében én mégis Mallorcát, vagy Ibizát ajánlanám, hiszen ez a két sziget – mint már említettem – a bulikról szól,amit mi nem vetünk meg magyarként ugyebár!